Vilken dag!

Idag var en extremt tung dag på skolan. Vi är inte vana att ha vanliga lektioner hela dagen, vi brukar ju ha massage halva! Men så var inte fallet idag... först hade vi allmänn anatomi, cellens uppbyggnad och början på allmänn muskellära. Sen på eftermiddagen hade vi RA (rörelse apparaten)
Där vi började med muskler för första gången... bland annat om det Spinotransversella systemet och det Transversalspinala systemet (det är nu ni ska börja tycka synd om mig). Detta var nämligen bara förklaringar för att vi skulle förstå resten :S
Men efter lektionen sa han att det var idiotiskt att börja med dessa muskelgrupper, m. quadratus lumborum, m. psoas major, m. iliacus, m. psoas minor, m. erector spinae, osv. ( erector spinae, består i sin tur av 4 olika muskelgrupper). Eftersom det är dom mest kompliserade musklerna på kroppen... men vi har ju iaf det värsta gjort! (även om jag inte fattar så mycket än)
Jag påminner mig själv hela tiden om att jag gör det här frivilligt, och att jag dessutom betalar för det.

Efter skolan handlade jag mat, kom hem, gick till tvättstugan, slängde i 2 maskiner, gick in lagade mat och diskade samtidigt, åt mat, gick till tvättstugan, vliade lite, gick till tvättstugan, stack ut och sprang, duchade, handlade kvällsfika, fikade, tittade på idol, pratade i telefon, vek tvätt, sitter här...

Vilken dag!!!

Jag kan har skrivit fel bland alla dom latinska orden, lr nån annanstans oxå för den delen... men det är ju ändå inte stavningen som är poängen! Ni fattar nog vad jag menar...mina kompisar (familj, släkt) är ju rätt så smarta :)

Dagen före en ny skoldag

Jag fick precis en lysande ide´! Det är så att jag har lite ångest för att det är skola imorgon igen! Mest då för att jag inte pluggat så mycket som jag hade tänkt. Jag har pluggat, (tror jag). Med det menar jag att jag går och bär runt på böckerna, jag läser samtidigt som jag tittat på tv lr sitter vi datorn. Alltså så pluggar jag nästan inte alls....
Då tillbaka till min ide´... som jag konstaterade härom dagen, så är det inte så svårt bara man koncentrerar sig.....(ett ord som inte verkar existera i mitt huvud) Men nu kom jag iaf på, att om jag koncentrerar mig 1-2 timmar varje dag! Då har jag ju massa tid över till att flumma runt sen. I stället för att halvt koncentrera sig en halv dag, och inte få nånting gjort alls.... Jag är inte dum jag :)


jaja vad har hänt mer idag då! Jag, J och T har varit på IKEA. Så nu har jag räddat hösten och vintern. Jag har köpt massa ljus!!! Mendans vi satt där och skämtad, kom vi på att dagen stora händels att blogga om var nog att J beställde 5 korv med bröd och 2 pizza slicar..haha! Om det är dagens händels så förstår ni vilket liv vi lever i vårat lilla kollektiv...underbart :D

Har varit och tränat idag oxå...ska spela min först match på torsdag (nervös) Fast fortsätter det regna såhär, så kommer det inte bli någon match! Vi kollade på U-lagets match efter att vi tränat. Det var mer vattenpolo än fotboll!

sov gott mina vänner!!!

Söndag

Söndagar brukas ofta förknippas med "deppdagar" (speceillt om man är singel). Fast sen jag börjat skolan så har dessa deppdagar försvunnint... beror till största delen av  att jag inte börjar skolan fören på onsdagar. Och behöver därför inte känna pressen att jag ska plugga hela helgen. Jag har bestämt att om jag inte har tenta eller nått, så ska jag ge mig själv ledigt på lördagar. Då ska jag koppla bort skolan, och vara ledig. Jag har ju ändå söndag, måndag och tisdag på mig att plugga. Fast har jag tråkigt kan jag såklart plugga lördagar oxå, om man kan ha så tråkigt förstås!!!

Allt känns iaf mycket bättre idag. Jag har satt mig ner och koncentrerat mig på böckerna idag...och tänk vad mycket lättare det är att lära sig någonting, när man tänker på det man läser och inte nått annat :) Typiskt mig (kan nog min föräldrar intyga!)

Tänkte på det du skrev igår pappa....
Så nu pluggar jag in det jag tycker är viktigt, och sånt som återkommer ofta. Det kommer att underlätta senare. Väldigt mycket hör ju ihop....börjar se ettt samband mellan mycket av det jag läset.
Måste ju säga att det är mycket lättare att lära sig latinska glosor, än tyska :S
Andra saker som jag tydligen ska känna till. Fast jag inte förstår varför, kan jag ju plugga in till tentorna, och sen glöma det efteråt (hoppas inga lärare läser det här)

Känner ingen panik längre som jag gjorde igår...fast det blir böckerna för mig hela kvällen. För imorgon kommer E och hälsar på, så då är det färdig pluggat!

Jag har sprungit idag oxå...har så mycket energi, som jag måste göra av nånstans!

Trevlig söndags kväll på er!!!

jobbig dag

Igår var det sista dagen på skolan för den här veckan.... och vi bara matades med information som vanligt. Jag är helt slut i huvudet varje dag jag går hem. Förstår inte hur jag ska kunna lära mig såååå mycket hela tiden.
Känns nog bara såhär för att allt är nytt och för att jag längtar hem idag!
Morfar fyller ju 90 år idag, så jag skulle vilja vara med.

Jaja.... det blir kanske lite bättre senare idag, men just nu är det inte kul. Fick dessutom mess av mamma igår, att min kusiner saknar mig :S Jag saknar ju dom oxå!

Nä nu ska jag äta frukost!


Du är fri och tar allting för givet
Du kan skratta åt livet
Du lever för stunden, precis som jag
Det är nudlar och, lånade penga
Du har grå efterslängar
men lyckan i grunden, precis som jag
Vi är som personifierade nittiotal
i ett virrvarr av chanser och val

Ont om rutiner, gått om dåliga vanor
Gott om kitchiga planer
Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspererad och ledsen
av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du 
Här står liver i farstun så nära inpå
men det är nått som gnager ändå

Det kallas tvivel det där som stör
Det kallas för en klump i magen
och ett konsigt humör
Jag ser hur du tänker på nått
hur du längat dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig kännsla nånstans
det känns tomt eller hur

Här ligger ångest och prylar i drivor
jag unnar mig skivor
det hjälper mot ledan, precis som du
Jag har tid, jag har ledigar dagar
där jag sitter och klagar
och längtar till fredan, precis som du
Kan du höra hur det låter i ditt vilsna skratt
Kan du känna hur det gnager i natt

det kallas tvivel....

LW

Intensiv dag

Första morgonen som jag tog bussen till skolan. Jag går alltid annars, det tar bara 25 min att gå!
Första lektionen var i RA (rörlese apparaten) Föreläsningen idag handlade om, revbenen, bröstbent och skulderbladen. Andra lektonen var som vanligt massage. Där vi idag gick igenom skuldror...(ååå som jag har längtat). Kändes verlkigen att jag behövde massage där...
Fast idag när jag låg och fick massage, så fick jag mig en tankeställare: Det är ju rätt soft att gå i skolan och ge och få lika mycket massage. Men sen när jag har gått ut, då ska jag bara ge massage... Jag skulle nog heller vilja bli certifierad massagetagare :)
Skämt och sido idag fick jag den skönaste massagen jag fått sen jag kom hit.... dessutom masserade hon på övertid, för att öva. Så jag fick över en timmes massage idag.

Så jag gick från skolan 16:15 idag, och skulle bli hämtad till träning kl 17:00 hemma... och som ni nu kan räkna ut, eftersom ni vet hur lång tid det tar att gå hem till och från skolan...så blev det rätt stressigt.
Och nej Madde och Pappa, jag hann inte äta riktigt. Men jag åt lite, och åt ordentliget när jag kom hem. Fast jag kom inte hem fören vid 21:30... Så det blev en lååååång dag! Så imorgon kväll tror jag att jag bara ska sitta hemma och slappa....

Sov gott

Utmaning!!!

Utmaning!

Utmanad av Julia!


1) Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:

Servitris
Jobbat på vägkrog
Jobbat på ridläger
Dagcenter


2) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

Så som i himlen
Bad boys
Dirty dancing
Jönsonligan (alla)


3) Fyra städer jag har bott i:

Sundsvall
Malmö


4) Fyra tv-serier jag gärna ser:

C.S.I
Prison Break
OC
One tree hill


5) Fyra ställen jag vill åka till:

Thailand
Barbados
Italien
Hem till Sundsvall

6) Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

www.nightlife.se
www.blogg.se
www.stodedamlag.nu
www.aftonbladet.se


7) Fyra favoriträtter:

Tacos
Grillat
Fläskfile´ med chilisås
Kryddstekt biffstek med ädelost


8) Fyra ställen där jag trivs:

Hemma
Hos pappa
Hos mamma
Var som hellst där mina vänner är


9) Fyra bloggare jag vill utmana att svara på de här frågorna:

www.crazydays.blogg.se


Strul

Ska börja med att berätta att jag skrev ett långt inlägg igår. Men när jag skulle publicera den, så försvann den... Så det blir en lite kortare sammanfattning ikväll!

I förgår tog jag bussen till Lund, eftersom ingen skulle åka från Malmö till träningen. Riktigt duktig var jag. Hittade till och med till J:s  jobb. Sen efter träningen åkte jag tillbaka till Lund och tog bussen därifrån tilbaka till Malmö! Jag satt och skrev mess, så jag nästan hölll på att missa var jag skulle kliva av bussen. Träningen gick iaf bra. Förutom att jag gjorde illa foten lite. Har haft den lindad, så nu är den bättre!

Igår gjorde jag faktiskt gjort lite nytta. Jag har postat en del papper, som skulle ha varit iväg för ett tag sen... men det drabbar ju ingen annan än mig själv :S
Har handlat oxå! Har kommit in i en frukt period, jag äter massa frukt (duktigt va?!)
Jag och T lunchade på stan, sen gick vi till SF. H jobbar där och dom har öppnad ett fik, så då blev det lite kaffe oxå! När vi ändå var där, så gick vi på bio oxå. Vi såg: She´s the man (jag tror den hette så iaf)

Idag var det skola igen! Föreläsnig i KNS (kärlek, närhet och sexualitet). En väldigt bra och rolig föreläsare. Fast jag vet inte riktigt vad vi fick ut av den, mer än massa skratt :)
Sen fick vi repetera massagen på ryggen. Så nu börjar det kännas som jag kan den hyffsat iaf!

Nu är jag i valet och kvalet om jag ska följa med T och R (H:s bror), till H:s club ikväll... bara för att vara lite social. Men jag får se... Är ju så skönt att ligga hemma och läsa :)

Förresten jag vet nu att det heter ostbågar, men jag och T kommer att fortsätta kalla det ostkrokar!


Det är kul att det är så många som läser min blogg...och det är väldigt roligt att läsa era kommentarer!


En dag till...

Så har ännu en dag passerat, jag fattar inte vad som händer dagarna bar flyger förbi.
Fast jag tycker inte att jag gör nått.

Idag har jag varit och tittat på match, med mitt nya lag. Dom vann med 3-1, det var ju bra.
Men sen har jag typ bara degat. Med undantag för en löprund, när jag höll på att klättra på väggarna här hemma!
Ja just det, rätt imponerande va! Att jag redan varit ute och sprungit 3 gånger.... för er som inte vet det, så hatar jag egentligen spring. iaf så där meningslöst att bara springa för att springa. Släng en boll framför fötterna på mig så blir det nog lite mer fart!


Imorgon borde mina papper komma till Stöde IF. Hoppas dom får iväg dom snabbt...
Börjar bli lite less på att stå vid sidan om planen nu. Dom som känner mig vet att det är nått jag inte är så bra på!!!


Ledig

Idag har jag sovit länge och tagit igen lite sömn.

Var ner på Malmö festivalen en sväng och käkade med L, och fick en liten guidning :)
Skönt att ha nån att fråga om saker och ting, efter som man inte riktigt vet hur allt funkar här nere!
Är kul att träffa henne oxå, efter som det var minst 6 år sen sist.
Men hon berättade nått kul. Hon kommer förmodligen att flytta tillbaka hit till våren och kanske tidigare.
Kan ju vara skönt att ha lite släkt på plats.

Det enda som känns jobbigt just nu, är att jag saknar mina vänner där hemma! Love you

Nu ska jag plugga lite latin :)




Grattis på födelsedagen mamma!!!

första veckan

Då var första veckan på skolan avslutad!
Det har gått bra, men det har varit väldigt mycket. Man blir alldeles snurrig i huvudet, av alla latinska ord och massage grepp.
Har faktiskt pluggat på lite hemma ikväll oxå, fast vi inte behövde det. (plugghäst)

Jag är faktiskt för trött för att skriva nått mer idag... men nu har jag ju 4 dagar på mig att vila :)

Jo förresten Lisbeth, jag hade öronproppar...men jag kunde inte somna om!

Hård dag!

Kan ju börja med att berätta att gårdags natten inte var så rolig.... T och H hade efterfest, så jag sov ca 4,5 timmar i natt. Så när jag kom till skolan i morse, så var jag inte direkt pigg.

Sen var det föreläsning i 3 timmar lunch och sen 3 timmar massage! Måste nog säga att det här kommer att bli rätt tufft...jag är inte så kaxig nu! Men jag kommer att fixa det!

Sen är jag kom hem fick jag vara hemma 1 timme sen var det dax att åka på träning.
Så då kan jag ju passa på att göra det officiellt, Jag har skrivit på för Veberöd! Känns väldigt konstigt eftersom jag aldrig spelat med en annan klubb än mitt älskade Stöde! Man jag kommer nog att trivas.

jaja blir en kort blogg idag...jag måste sova!

Jo förresten pappa, jag har inte ätit nån middag idag. Och jag orkar inte fixa nån heller.
Men jag ska gå och äta en macka!

sov gott

Äntligen

Äntligen av 2 anledningar:
den första och största, skolan har äntligen börjat,
och för den andra, vi har internet igen efter två dagar utan :)

Men det här med skolan då!
2 veckors väntan är över...lr egentligen har jag väl väntat längre. Men jag har väntat utan jobb och något att göra i 2 veckor. (jaja kom till saken)
Efter en rätt sömlös natt vaknade jag alldeles för tidigt, blev klar alldeles för tidigt, gick alldeles för tidigt och kom fram alldeles för tidigt.
Man vill ju inte komma först, men man vill ju inte komma sist heller!
Så jag satte mig på en bänk på stan och låtsades hålla på med mobilen. Ifall någon i klassen skulle komma förbi och sen känna igen mig, så såg det inte ut som jag satt och väntade på att tiden skulle gå (typiskt mig)

Gick iaf dit så jag var där en kvart innan. Jag kom som nr 5 av 20.
Sen släpptes vi in i ett klassrum och fick intervjua varandra 2 och 2... för att senare berätta om den andra för resten av klassen.... Stämningen blev rätt snart avspänd!
Känns som vi kommer att ha rätt kul tillsammans. Men som min kära vän M skrev i ett mess: Kom ihåg att första intrycket inte alltid stämmer på alla! kloka ord från en klok tjej..hahaha ... Ska iaf ha det i baktanke innan jag lovordar alla för mycket =)

Vi fick schema och läroplan och sånt... Ser rätt bra ut det oxå. Men jag vet iaf var jag kommer befinna mig det närmaste året. Med näsan långt nerstucken i boken. Lär nog flyga en och annan bok i väggen oxå, om jag känner mig själv rätt, och det gör jag nog.

Jag längtar riktigt till skolan imorgon, för att få börja lära känna min klasskompisar och lära mig nya saker.... haha... det där lät bra, men det är så jag känner!

Börjar vekligen tror att jag har gjort ett bra val... (men vänta tills jag har tentaångest, då låter det nog annorlunda)

Nä nu måste jag gå och laga middag...så pappa kan fråga om jag ätit nått sen =)



Lite bättre

Igår hade jag en riktigt down dag.... jag masade mig inte upp på riktigt fören vid 19 tiden (illa, jag vet)
Men jag hade en sån grym hemlängtan...lr egentligen så längatde jag inte hem, jag längtade efter mina kompisar. Men på kvällen när jag fått i mig lite mat och T och H kom hem, så kändes det lite bättre.

Och idag när jag vaknade, (sent som vanligt) så var det nästan bra! Har dessutom fått lite saker gjorda idag. Började med att ta en LITEN löprunda imorse, sen blev det frukost och lite vila. Sen har jag stor handlat på 2 affärer... nu ska här lagas varierad kost :) Har dessutom hunnit med att sno T:s disk ,  burit ut soparna och bokat tvättstuga...

Nu ska jag gå ner och laga mat, innan nån kommer hem och konkurerar om platsen i köket!

Såklart

Jag hittade den här texten och plötsligt föll allt på plats...haha


Tjejer är som äpplen på träd, de bästa finns på toppen av trädkronan.
De flesta pojkar vill inte försöka klättra efter de riktigt bra äpplena eftersom de är rädda för att ramla och göra sig illa.
Istället nöjer de sig med de ruttna äpplena på marken, som inte alls är lika goda men desto lättare att få tag i.
I och med detta får äpplena i toppen för sig att det är något fel på dem, när det i verkligheten är så att de är fantastiska.
Men det gäller bara att ha tålamod och hänga kvar i toppen, för en dag kommer den rätta killen, han som är villig att riskera lite för att få ett riktigt gott och bra äpple och som inte är för feg för att försöka nå det han egentligen vill ha.

Vilse

Idag hände det faktiskt...tjejen som skrytit med sitt "braiga" lokal sinne, gick vilse! JAG gick vilse!
Jag skulle ta en annan väg hem från stan...men jag tror att jag gick runt hela stan ist. Dumt! jag vet, men det bara blev så. Tror jag har sett baksidan av Malmö nu.

Men på ett sätt var det bra... jag började faktiskt bli lite stel efter gårdagens lätta träning.

Nu skulle jag helst vilja lägga mig ett tag (jag har faktiskt gått JÄTTE långt). men nån från mitt kanske blivande lag kommer snart och hämtar mig Dom har match ikväll, så jag tänkte kolla in hur dom spelar och se om dom är värd mig...hahahaha


Det rullar på

Nu börjar det hända lite grejer.
Vi var ut en sväng igår. Och då träffade vi en kompis till J, som spelar fotboll.
Så hon tyckte absolut att jag skulle följa med och träna idag.
Men när jag vaknade i morse (lr vid 15) , så kände jag: hoppas hon inte ringer.
Men det gjode hon. Hon lyckades till och med övertala mig att jag skulle ta med tränings kläder.
Och väl på plats lyckades dom övertala mig att jag skulle byta om....(inte för att dom behövde tjata speciellt mycke). Jag gemonförde iaf träningen med mycket stonk och stön... men jag gjorde det iaf!
Efter den här sommare så kan man inte påstå att konditionen är på topp. Det har varit en hård sommar, på många sätt!
Ska ge det en chans. Har lovat att träna nästa vecka oxå! Även om dom hade velat att jag skulle skriva på, på engång....

En vecka i Malmö, och jag har redan hittat ett lag som verkar okej!!!

Jag kanske får ett liv här nere oxå =)

Nu ska jag stupa i säng!!!


På den femte dagen

Jaha... idag har jag gjorde det jag har gjort mest och bäst i sommar...(och nej jag har inte druckit!)
Jag har sovit!!!
Jag vaknade nångång vid 10 halv 11, så jag klev upp slog på datorn, gick på toa....men då hände det, jag såg sängen i ögonvrån och kände att den kallade på mig.
Så jag la mig igen och näste gång jag tittade på klockan så visade den 13:47. Men ack vad skönt jag hade sovit.
Tycker jag kan unna mig det efter den här sommaren. Snart börjar ju skolan oxå...då blir såna här sovmornar bara ett minne blott.
Efter en stärkande frukost (om det får kallas frukost vid halv 3) och disken, beslutade jag mig för att det blir nog en dag i solen idag!
97739-2

Och med den här terassen kan ni knappast klandra mig...
Men varmt blev det, jag duschade typ 4 gånger och låg med en blöt handuk över huvudet.
Till slut somnade jag igen, och när jag vaknade var det middags dax!

Och i kväll har jag och T tittat på film och ätit popcorn...lr rättare sagt jag har ätit popcorn.

Man skulle alltså kunna summera min dag till: sovit, ätit och slappat :)


Veckans fråga!
Heter det ostkrokar lr ostbågar???













Lämnad

Nu har pappa och Lisbeth lämnat staden... och jag blev som planerat kvar! (även om jag gärna hade gömt mig bak i bilen)
Mina kompisar M och C, har varnat mig för hur det kommer att kännas. Att bli lämnad av sin egen pappa långt bort, alldeles ensam. Men till skillnad från dom så blev inte jag lämnad helt ensam. Jag har ju alltid min trio H, T och J här, och det är inte så illa! Som L sa ,så känns det lättare att lämna dig här, än i en tom lägenhet. Det kan jag oxå hålla med om, men jag är ändå 100 mil från familj och vänner.
Det kommer att bli tomt här på 2 sätt nu. För det första så har ju pappa åkt hem, och för det andra har T haft massa gäster här som oxå har avlägsnat sig.

Men det känns som om man nu ändå ska bo i den här staden, så hade jag inte kunnat hitta ett bättre ställe.
Å vad jag önskar att mina nära fick vara här och uppleva allt tillsammans med mig...
Madde jag förstår dig nu!


Det här är början på mitt nya liv!!!

Flytten

Nu har jag äntligen kommit iväg! För er som inte vet det så har jag flyttat till Malmö från Sundsvall (ca 100 mil). Jag ska börja plugga här i mitten av aug, till medicinsk massageterapeut! 
 
Vi lämnade Sundsvall tidigt på torsdags morgonen. För att spendera en hel dag i bilen, jag, pappa och Lisbeth (pappas fru)
Resan hit gick ganska smärtfritt...förutom att mina 2 med resenärer blev lite åkrädda, när jag körde. Men jag körde efter mottot ingen kommer ihåg en fegis.
Väl på plats i Skåne åkte vi till L:s bror en bit utanför Malmö. Där spenderade vi natten.
Morgonen därpå, var det dags att ta tjuren vi hornen och åka till lägenheten där jag ska bo. Jag ska alltså bo i kollektiv, tillsammans med 3 grabbar H, T och J.
H och T kom och mötte mig vid bilen, och jag kände på engång att det här kommer att bli bra.
Och när jag senare kom upp till lghten så var det ingen tvivel.
Det känns perfekt, men jag fattar inte riktigt att jag ska bo här.

Jag ramlade iaf rätt in i en helg med 30 års firande. Jätte trevligt! Och ju längre helgen har gått, dessto mer säker har jag blivit på att jag har hamnat med helt underbara människor. Jaja jag kommer säkert ha andra åsikter om det ibland oxå.

Nu har jag till mina vänners stora förtjusning äntligen skrivit min första blogg... här ska jag hålla världen uppdaterad om vad som händer här....hundra mil bort (från det som varit min värld)