Massage

Jag har märkt en ska med massage, min klass och med mig!
Jag har jätte problem med den teoretiska biten... har alltid tyckt att jag har haft lätt för mig. Men det verkar som det inte riktigt stämmer. Jag är en mycket bättre praktiker. 
När jag ger och får massage i skolan, så tycker jag (utan att verka egoistisk) att jag är en bland dom bättre. Tänkte mycket på det igår när vi masserade ben. Jag valde en tjej som jag  hört andra gnälla  på när hon masserar. Men dom är nog veka... för det gjorde ju knappt ont alls, och då ska tilläggas att jag har väldigt spända vader. Det finns ju ingen kraft i det många gör. Trycka lite lätt kan väl vem som hellst. Vet inte om jag kanske är lite "skadad", av att pappa alltid masserat mig hårt. Men jag ska oxå säga att jag inte testat alla och att det nog finns fler som kan ta i. Men jag börjar "känd" (ökänd) i min klass, för det!
Och idag masserade vi en och en, för att resten skulle titta och se vad man gjorde för fel... och det var nästan inge fel alls på det jag gjorde, medans en del knappt gjorde nått rätt. Är så roligt, att några som har masserat massa förut är mycket sämre än vad jag är....
Blev mycket EGO nu, men det är kul att känna sig duktig..... jag ska ju faktiskt jobba med det här sen.
Visst kan det vara så, att det kan vara skönt att få avslappnings massage ibland oxå. Men jag tycker ändå att det är roligare att känna att man gör nytta. (ja jag vet att avslappnings massage oxå gör nytta).
Men det är en rätt häftig känsla, att känna hur muskeln ger efter och slappnar av under mina händer.
Fast jag har ju det försprånget mot många, att jag är rätt vältränad.
Nog om det nu...

Imorgon är det match och på söndag bär det av till Sundsvall! ÄNTLIGEN



Igår spöade Timrå, Malmö i hockey...så underbart!!! Synd att ingen i klassen är hockey intresserad :(

vad har hänt?!

Var några dagar sen jag skrev sist...
Vad har då hänt?
M kom hit på lördag morgon. Spelade match.... spelade och spelade förresten, jag spelade 10 min sen fick jag en lättare hjärnskakning. Sen har jag umgåtts, röstat, haft huvudvärk osv...
Har med andra ord varit rätt lungt!

Idag hade vi klinisk praktik igen. Jätte kul! var inte alls lika nervös som förra gången. Mina klienter var helnöjda *stolt* Jag börjar känna mig mer och mer säker på massagen, så nu är det dax att ta tag i teorin :(
Orkar inte skriva nu! måste sova!


Internatet

Då är man hemma igen. Efter 2 mycket intressanta dagar på Nevisborgs Gård med klassen!
Vi började med en gruppuppgift om moral. Det blev mycket livliga diskutioner. Vi fick ett moraliskt problem, vi skulle diskutera i grupper om 5 pers. Sen skulle en i gruppen ställa sig inför resten av klassen och redogöra för vad gruppen kommit fram till. Och klassen skulle ifrågasätta det och ställa frågor till den personen. I min grupp var det jag, Hur blev jag sån egentligen... jag älskar att stå därframme! Jag kanske ska bli politiker ist. För jag är faktiskt rätt bra på att få min vilja fram...för i slutändan var det jag som bestämde, för jag argumenterade bort dom andra.
Problemet i våran klass är att jag inte är ensam om att vara så. Vi har ovanligt många ledartyper. Men medans dom andra ängnar sig åt "tuppfäktning", så får jag min vilja fram utan att dom andra märker det :D Det är faktiskt så att lärarna på skolan, säger att dom aldrig varit med om en sån klass som våran... det finns SÅ många viljor och SÅ många som vill synas och HÖRAS! Fast vi kommer bra överens ändå... änsålänge!!!
Tillbaka till internatet... På efter middagen fick vi åka och titta på ett ställe som heter Z-gården. Det är ett behandlingshem för ungdomar som hamnat lite snett. Väldigt farsinerande ställe, man blev sååå inspererad! På kvällen lagade vi mat tillsammans, sen umgicks vi bara hela kvällen och halva natten. Jätte kul att se nya sidor av många, dessvärre började klassen gruppera sig! Men det är inte så konstigt, med tanke på den stora ålders skillnaden det är mellan en del.

Idag hade vi redovisning av, grupparbeten vi gjort. Gick väldigt bra... Tycker faktiskt att vi var bäst :) (ego)
Sen var det lunch, utvärdering och hem resa.
När jag kom hem, sov jag i flera timmar (blev inte så mycket sömn inatt). 
Nu har jag städat och fixat ordning... och imorgon kommer M! Äntligen får man lite släkt på plats!







Trafiken

Jag har efter en tid här nere börjat fundera på kvaliteten på körskolorna här i staden.
Visst finns det folk som kan köra bil. Men folk kan stanna precis varsom hellst och blockera hela trafiken. Och u-svängar görs precis hursom hellst. Trafikanterna borde lära sig lite trafik vett. Skicka dom till Sundsvall där kan vi köra bil :)    (och gasa, vissa av oss)

Bussar:
Där gäller det att hålla i sig. Dom gasat som dom hade en tegelsten på foten. Visst det kan väl vara okej. MEN med tanke på hur trafiken är här, så skulle jag inte göra det. För dom måste ju tvärbromsa väldigt ofta. Så man kan säga att det är minst sagt ryckigt att åka buss.

Sen har vi det här med cyklister:
Dom äger den här staden, och då menar jag ÄGER. Som den erfarna fotgängaren jag blivit, har jag lärt mig att hålla mig låååååååååååååångt åt sidan. Man blir överkörd på nolltid om man inte passar sig. Dom dyker upp från ingenstans och överallt. Det finns cykelfiler och där ska man INTE gå!

Så min slutsats är alltså! GÅ....MEN passa dig för bilister, bussar och framförallt cyklister!


Effektiv måndag

Idag har tiden bara försvunnit, till skillnad från igår!

I lördags spelade jag min första match med A-laget. Jätte roligt, gick faktiskt riktigt bra.
Sen var jag och en klasskompis ute och åt och bara tog det lungt.

Men så till igår.... tiden stod typ still.
Jag vaknade, tittade på klockan och insåg att jag sovit ovanligt länge...  tänkte att den här dagen kommer att gå fort. Men ack så fel jag hade... det var länge sen jag upplevde en så seg dag. Men tillslut fick jag iaf gå och lägga mig.

Idag däremot hade jag ställt klockan. Jag klev upp vid åt frukost och vandrade iväg till stads biblioteket. Där slöt jag upp med 4 klasskompisar, och skrev rätt smidigt ihop ett grupparbete. Sen blev det lunch på stan med 2 av dom.
När jag kom hem satt jag mig och renskrev min del av arbetet.
Sen kom en annan klass kompis hit, så vi övade massage på varandra i 3 och 1 halv timme...
tiden flög iväg...
Då kom jag plötsligt på att jag skulle ju maila iväg arbetet oxå...shit!!! men jag hann!!!

Jag hoppas på en lika effektiv dag imorgon!

Dags för lite middag nu, bättre sent än aldrig!

Ler igen!

Jag kan inte sluta le...trots att jag har 4 tentor inbokade :S
Jag har fixat parktik plats i Sundsvall v 39...och det är snart :D
JAG SKA FÅ ÅKA HEM!!! och vara hemma i 9-10 dagar!
Jag ska vara på min gamla arbetsplats Scandic Nord...saknar mina jobbar kompisar grymt mycket!

Dessutom är jag nästan fullbokad fram till dess.
Dom senaste dagarna har varit riktigt bra...trivs super bra med min klass och det är kul att vara på skolan.

Nästa helg kommer min kusin M hit....ska bli så kul :D

Nu ska jag plugga medans jag har motivation!


Golfbollar och vin!

När livet ibland ger mer än du kan klara, när 24 timmar inte räcker till, minns då syltburken och vinet.
En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker framför sig på katedern. När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk, och fyller den med golfbollar.
Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar jakande. Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna.
Igen frågar han studenterna om burken är full. De nickar jakande igen. Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor.
Återigen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med ett rungande JA. Professorn plockar då fram en stor pava vin under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen. Studenterna börjar nu skratta.
Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så skulle ditt liv fortsatt vara fullständigt.
De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, din bil, ditt hus. Sanden är allt annat, de små sakerna. Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det ingen plats till golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig. Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv. Lek med barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag, spela 18 hål till. Det blir alltid tid kvar till att städa huset och kasta soporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något. Prioritera. Resten är bara sand.
En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad vinet representerade.
Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats för ett glas vin!

Djupt

Igår var en riktigt hemsk dag. Eller egentligen var dagen inte så jobbig. Shoppade en del faktiskt, men förvärrade mina skavsår på cupen!
Men sen kom kvällen. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jag hade sån överskotts energi det bara kröp i kroppen på mig. Jag var ute och gick i 2 omgångar totalt 3 timmar. Jag bara gick och gick utan att ha någonstans att ta vägen. Jag gick förbi massa uteserveringar, där folk pratar och skrattar. Men jag har ingen jag kan gå ut och äta med, lr någon att gå hem till. Jag har aldrig känt mig så ensam i hela mitt liv. Jag gick förbi centralen, det var så nära att jag gick och köpte en biljett hem lr till Stockholm. Det har gått en månad nu sen jag flyttade hit... en hel månad utan mina vänner.

Jag hade faktiskt tänkt åka hem i helgen, men stannade av en anledning... till vilken nytta då?!?!

Jag förstår mig inte på folk, vad är dom så rädd för! Nästan alla säger att det är så roligt att träffa nytt folk, och lära känna ny människor. Men när det väl kommer till kritan är många väldigt tillbakadragen och håller sig till sitt. Sen vill man ju inte umgås med folk för att dom tycker synd om en. Man vill jag att dom ska umgås med en för att dom verkligen vill. Jag är faktiskt hellre själv än umgås med såna människor. Sen kan man ju umgås med folk en kortare period. För att man blivit sammanfösta på ett lr annat sätt. Och tycka det är helt okej just då. Du kanske aldrig ens skulle ha sett den här personen annars. Men det kommer aldrig att bli samma sak, som med dom kompisar du verkligen valt. För varje dag som går inser jag vilka underbara kompisar jag har. Och hur mycket ni betyder för mig. Saknar er verkligen!!!


Jo förresten jag har klippt och färgat håret idag!
och ikväll ska jag träna, så då stiger förhoppningsvis humöret!


fotboll

Igår hade jag en jätte skön kväll! Jag var ensam hemma... bara det är rätt skönt! Sen så pluggade jag framför tv:n. Gick jätte bra, fick jätte mycket gjort! Man behöver ju inte titta hela tiden på fotboll, dom höjer ju rösterna när det händer nått spännande! Jag behöver nog lite ljud runt omkring mig för att kunna koncentrera mig riktigt.
Sen tittade jag på film och åt popcorn :)
Gick och la mig rätt tidigt och fick sova ostört....inget liv alls när dom kom hem igår...Duktiga pojkar :)

Idag klev jag upp åt frukost och åkte iväg och spelade MATCH!!!! Att fotboll kan vara så kul! och att man kan glömma bort det ibland, det förstår jag inte. Jag mår nog (nästan) aldrig så bra som när jag haft match lr träning. Nu gick det ju inte så bra för oss idag. Men tränarna var nöjd med mig. och en av dom sa till mig: om 10 st till har samma inställning som du så skulle vi ha vunnit. Och sen frågade han om jag var redo att ta steget upp i A-laget... och jag svarade naturligtvis ja! Vem vill spela i U-laget om man får spela i A-laget? Inte jag iaf!

Sen jag kom hem har jag suttit här, sovit och tittat på tv! Har inte planerat att göra nått annat idag heller!
Jag har slagit svanskotan (coccyx) och fått skavsår på vänster häl och höger stortå! Så jag är lite invalid just nu! Får bli lite rehabilitering och omplåstring i veckan!

Lycka till i morgon L!!!

Nu är det lördag igen...

Ja... vad har hänt sen sist då!?
Jo i torsdag kväll spelade jag ju äntligen match... och det gick jätte bra för lagen, vi vann med 7-0 :)
Det gick faktiskt rätt bra för mig oxå...bortsätt från en blå käke och lite kramp i vaden :S

Igår började vi med psykologi i skolan, var jätte intressant. Så dom föreläsningarna ser jag framemot... tyvärr är dom ganska få! Jag diskuterad med läraren efter lektionen om ångest. Det finns ju en medicinsk förklaring på ångest.... men för den sakens skull så behöver det inte betyda att det är den enda... det fin även psykosocial ångest, vilket innefattar mycket mer.
Så hon tycket inte det var fel av mig att använda det ordet. (ang. ett tidigar inlägg och kommentar) Men jag ska tänka på det!
Sen hade vi våran sista massage lektion innan den kliniska praktiken...jag kan lova att jag är nervös!
För på onsdag smäller det....

Vad har hänt mer då???!!!
Jo det var bråk här i natt igen... den här gången var alla utom jag inblandade. Men denna gång låg jag inte och lyssnade utan klev upp och sa att dom fick lägga av! Intriger interiger interiger.....

Idag ska jag faktiskt plugga fast det är lördag... låg och la upp en strategi i natt, så nu är jag redo :)



Det har varit serverbyte... det är därför den del inägg hade försvunnit, men dom är tillbaka nu!